Wat is PSYCH-K®?

PSYCH-K® helpt jou om belemmerende overtuigingen en gedachten écht los te laten!

woman-holding-shiny-brain-hologram

Maak kennis met PSYCH-K®

Happy Mind werkt met de PSYCH-K® methode. Nu vraag je je wellicht af: wat is dat precies? Wij leggen het graag voor je uit!

PSYCH-K® is een krachtige methode om belemmerende overtuigingen en gedachten te transformeren naar helpende overtuigingen. Het zit namelijk zo: 5% van wat wij doen is bewust, 95% doen we dus onbewust. Het onderbewuste bepaalt dus voor een groot deel ons denken en gedrag. In die 95% zitten ook je belemmerende overtuigingen of gedachten die je in je leven hebt opgedaan. Deze belemmerende overtuigingen of gedachten kunnen je vroeg of laat weleens in de weg gaan zitten. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je stagneert, bepaalde stappen niet durft te nemen, vastloopt, in de paniek schiet, burn-out klachten krijgt, een midlifecrisis ervaart, of sombere gedachten hebt.
Als je zo’n belemmering ervaart dan zijn jouw twee hersenhelften niet in balans. Om het verschil tussen je twee hersenhelften aan te geven:
Je gaat naar de stad en ziet een heel leuk jurkje hangen in de etalage. je wordt er dol enthousiast van. Je bedenkt wel 10 redenen waarom je dat jurkje wilt kopen. Dit is je rechter hersenhelft. Dan ga je naar binnen en zie je dat het jurkje €100,- kost. Oei, dat is wel veel geld, en eigenlijk heb je al zoveel jurkjes en moet je eerst die verkeersboete nog betalen. Dit is je linker hersenhelft. In dit voorbeeld zijn ze prima in balans. Je weegt het af en maakt een beslissing. Als je linker hersenhelft in dit voorbeeld niet mee zou doen, maar je hebt een oneindig budget, zijn ze niet in balans, maar je hebt ook geen probleem. Maar doet je linker hersenhelft niet mee en je zit in de schuldsanering heb je weldegelijk een probleem. En dan is het fijn om het met PSYCH-K® weer recht te zetten.

Het is dus belangrijk om die belemmerende overtuigingen of gedachten los te laten en deze om te zetten in helpende overtuigingen. Dat is precies wat PSYCH-K® voor jou kan doen!

Zo werkt PSYCH-K®

PSYCH-K® is een methode waarbij je je hersenhelften weer in balans brengt. Dit gebeurt op het onderbewuste niveau. Hoe we dat gaan doen? Met spiertesten! Door middel van spiertesten kunnen we communiceren met jouw onderbewuste. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat wanneer jouw hele systeem het met jou eens is, jij 20% meer spierkracht hebt dan wanneer jouw systeem het niet met jou eens is. Door jouw spierkracht te testen, kunnen we op onderbewust niveau kijken wat jouw systeem van bepaalde overtuigingen vindt en hoe het staat opgeslagen in jouw systeem. Om dit vervolgens te transformeren naar overtuigingen waar je wél iets aan hebt.

Zo kunnen we de belemmerende overtuiging, “ik ben niet goed genoeg” omzetten naar “ik ben waardevol” of “ik ben goed genoeg zoals ik ben”. . Als we samen mooie doelovertuigingen (zo noemen we deze zinnen) hebben geformuleerd wordt het tijd deze vast te gaan zetten in je systeem. We gaan dan jouw software overschrijven. Dit doen we met balansen. We hebben vele verschillende soorten balansen. D.m.v. spiertesten vragen we welke de geschikte balans is voor deze doelovertuiging. Het is op papier niet uit te leggen hoe zo’n balans eruit ziet. Ook omdat er zoveel verschillende soorten balansen zijn. Het belangrijkste is dat de balans er weer voor zorgt dat er een verbinding komt tussen de twee hersenhelften, en je op dat punt weer in evenwicht komt. Dit kan soms al binnen 5 min gebeurd zijn. Hoe lekker zou dat zijn?

PSYCH-K® bij Happy Mind

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de PSYCH-K® methode. Uiteraard voeren wij dit altijd op je eigen tempo uit en kijken we waar je eigen behoeften liggen. Een ding is zeker: deze methode levert op korte termijn al ontzettend veel resultaat. Geen eindeloze trajecten dus. Daar worden we blij van! 
Wil je meer weten over PSYCH-K®? Neem dan gerust contact op. Onze facilitators vertellen je graag meer en laten het je graag ervaren!